Landslagsmeriter

135 landskamper
485 mål
OS 2008 Kina 8:a
EM 2008 Makedonien 9:a
VM 2009 Kina 13:e
EM 2010 Danmark/Norge 2:a
VM 2011 Brasilien 9:a
OS 2012 London 11:a
EM 2012 Serbien 9:a
EM 2014 Ungern/Kroatien 3:a

Det största för mig är EM silvret 2010. Ingen trodde på att vi skulle gå till final. Men vi hade en superskön känsla i laget och det kändes ibland som om vi inte kunde förlora. Vi vann flera jämna matcher på vår fighting spirit och flera av oss gick på rus och gjorde karriärens bästa matcher. Det gick jättebra även för mig personligen och jag var högt upp i skytteligan. En underbart minne som jag vill uppleva igen!

 Jag debuterade i landslaget som 18-åring den 23 November 2007 mot Tyskland. Jag kom med efter en bra höst med CL-spel med Sävehof. Jag var ung och skulle mest vara med för att lära känna nivån. I den första matchen blev det ganska förväntat 60 minuter på bänken och i den andra matchen  5-10 minuters spel.

Jag mästerskapsdebuterade i Peking och det var inte vilket mästerskap som helst utan det var OS.  jag blev oerhört glad över att bli uttagen och ffter att ha sett sitt namn på listan med bara 15 namn så kände man hur det var värt att göra ordning sig i bilen på väg till studentbalen, missa halva studenten och åka upp till Em-kvalet i Västerås för att bara springa 1 mil. Jag fick en del speltid och vi kom 8:a i OS vilket var väldigt bra för oss just då.

 Vi lyckades tyvärr inte kvalificera oss till VM i Serbien 2013 vilket är det första mästerskapet sedan 2007 som vi missar. Det är förstås en stor besvikelse men jag vet att vi kommer starka tillbaka!

 

Om mig

Om mig och Viborg HK